Recap: QueensLab OPEN - Rube Goldberg Edition

27 Jan 2020 - 5 minuters läsning

Vår första QueensLab OPEN i detta decennium var präglat av kreativitet, innovation och uppfinningsrikedom. Uppdraget var att konstruera en s.k. "Rube Goldberg"-maskin, helt enkelt en maskin som utför en enkel uppgift på ett fantastiskt komplicerat vis (Kolla på denna video för ett exempel).

Deltagarna delades in i lag, och varje lag fick varsitt rum fyllt med material att använda sig av för att skapa dessa maskiner. Kvällen hade också ett hållbarhetstema då allt material som användes hade samlats in via second-hand och från oss på QueensLab, då vi ansåg det vara onödigt att köpa in mängder av material som kommer att slängas efter en användning.

I slutet av kvällen demonstrerade alla lag sina maskiner, och vi blev verkligen otroligt imponerade av resultaten! Om ni är nyfikna på hur det gick är det bara att kolla på videon i detta inlägg för att se hur maskinerna till slut blev.

Tack till alla som deltog för att ni gjorde kvällen till en sådan succé! Vi ser redan fram emot att anordna nästa QueensLab OPEN :)

Name

Skriven av

Andreas Andersson