Dubbelt nominerade i Sveriges största designtävling - Svenska Designpriset 2021

2 Sep 2021 - 4 minuters läsning

Dubbelt nominerade i Svenska Designpriset 2021

Vi är stolta över att kunna säga att QueensLab är nominerade till Svenska Designpriset 2021 tillsammans med Belid Lighting Group. Detta med inte mindre än två bidrag i kategorierna Grafisk Identitet och Grafisk Identitet Redesign.

Svenska Designpriset är Sveriges största designtävling som varje år delar ut pris till bästa visuella kommunikation, grafiska design och identitet.

QueensLab nomineras i år dubbelt upp för vårt arbete med belysningstillverkaren Belid Lighting Group från Varberg som vi började arbeta med i slutet av 2019.

Grafisk identitet x2

Nomineringarna är för ny grafisk identitet för moderbolaget Belid Lighting Group och en stor redesign av den grafiska identiteten för varumärket Belid. Så här säger Adam Claeson som är designansvarig på QueensLab:

- Det känns fantastiskt roligt att bli nominerad och det är extra kul att det är med två brandingprojekt. Vi har ett bra samarbete med kunden som har varit tydlig med vart de vill att deras varumärken skall ta vägen och stå för. Det svåra och intressanta var att skapa två visuella identiteter som har nästan samma namn, skall andas skandinavisk design, påminna om varandra, men ändå särskilja sig från varandra. Klurigt, men jag tycker slutresultatet blev riktigt bra.

De grafiska identiteterna är en del av en större varumärkessatsning från Belid Lighting Group för både moderbolaget samt varumärkena Belid och Herstal. Jonas Algotsson som är marketing manager för Belid Lighting Group är även han glad över nomineringarna:

- Vi är på en resa med att positionera om vårt varumärke Belid. Ett viktigt steg i detta är att ha en grafisk identitet som förmedlar det vi laddar varumärket med. QueensLab har på ett imponerande sätt lyckats lyfta fram Belids värden i den nya identiteten och det är väldigt kul att detta uppmärksammas av Svenska Designpriset. Att vårt moderbolags grafiska identitet också har nominerats är extra roligt och ett bevis på det goda samarbete vi har med QueensLab.

Här nedan kan du se smakprov på de grafiska identiteterna för Belid och Belid Lighting Group:

Kollage över grafisk identitet för Belid

Kollage över grafisk identitet för Belid Lighting Group

Röstning startar 13 september

Svenska Designpriset utser de nominerade bidragen till tävlingen men sedan är det folkets röst som avgör vinnarbidragen. Och då behöver vi din hjälp. Så här gör du för att rösta:

1. Gå till designpriset.se/rostning

2. Öppna kategorin ” Identitet - Grafisk identitet”

3. Klicka på bidraget ”Belid Lighting Group” och rösta

4. Gör samma sak med Belid i ”Identitet Redesign”

OBS! De här två sista stegen är superviktiga för annars räknas inte rösterna.

5. Klicka ut från bidraget och skrolla längst ner på sidan där du bekräftar din röstning genom att fylla i din e-post och klicka på ”Skicka”

6. Verifiera din röst genom att klicka på länken i mejlet

Röstningen pågår till och med den 19 september så rösta direkt. Vinnarna i Svenska Designpriset utses den 14 oktober på Berns i Stockholm.

Name

Skriven av

Tony Hammarlund