QueensLab bryggar gapet mellan teknik och design

Vi är en konsultbyrå i Göteborg som hjälper dig med utveckling, UX och design.

Detta kan vi.

Mobil

Vi vet att du antagligen läser den här texten på en smartphone, eftersom 78% av våra besökare gör det. Den siffran kommer antagligen fortsätta att öka och därför tänker vi mobile first, det vill säga att utgångspunkten när man utvecklar eller designar alltid är en smartphone. Våra webbappar fungerar likadant oavsett vilken typ av enhet eller webbläsare du använder. Är ni behov av en app i Play Store och AppStore, så gör vi självklart det med.

Branding

Branding är mer än logotyp och grafisk profil, även om det är nog så viktigt, tycker vi! Men branding handlar lika mycket om företagskultur, värderingar och kommunikationsstrategi, som färg och form. Känner dina kunder igen ditt varumärke och tone of voice på sociala medier? På QueensLab har vi lång erfarenhet med branding, från övergripande strategi till den sista pixeln.

Självklart skapar vi grafisk design och illustrationer utifrån befintlig branding.

UX/UI

UX (user experience) är grunden i all design. I UX-fasen reder vi ut vad som faktiskt behövs, innan man börjar designa eller koda. Genom research, prototyper och tester kommer vi fram till hur produkten ska fungera för en så smidig användarupplevelse som möjligt. UX-processen handlar om att göra rätt från början för att undvika tidskrävande misstag längs vägen, eller i värsta fall en produkt som aldrig används. UI (user interface) handlar om att göra ett gränssnitt intuitivt för målgruppen, lättanvänt, pixel-perfekt och varumärkesbyggande.

3D & Animation

Hur hör storytelling och dataanalys ihop? Har du sett stamceller växa? Vill du ta en promenad i ett hus som inte finns? Behöver du få dina kunder att förstå på en minut hur machine learning har förändrat telefoni? Låt oss berätta. Vi på QueensLab är experter på att kommunicera med animerat material. Vi har erfarenhet från arkitektoniska visualiseringar, telecom, bilbranschen, life science och IoT, men även från konsument-inriktade kampanjer med Världsnaturfonden som avsändare. Vi gör 3D-visualiseringar av produkter, virtuella rundturer och förklarande filmer.

Cloud

Vi har huvuden bland molnen men fötterna på jorden. Vi vet precis vilken molnlösning som skapar mest värde för dig och dina kunder. Molnet är kostnadseffektivt, flexibelt, skalbart och globalt distribuerat. Vi jobbar bara med etablerade molnplattformar där säkerhet är i fokus, såsom AWS, Microsoft Azure, Google Cloud och IBM Cloud.